Saznajte kako ćete vratiti „svoje tijelo“!

Biti majka! Predivno iskustvo koje vam definitivno promijeni i uljepša život. Nakon rođenja djeteta ništa više nije isto. Neponovljiv osjećaj držanja djeteta u naručju za vrijeme dojenja stvara kod majke i djeteta bliskost i toplinu, razvija majčinske osjećaje, a djetetu daje osjećaj sigurnosti. Međutim, većina žena se nakon trudnoće i dojenja suočava s činjenicom da njihovo tijelo više nije kao prije. Neprospavane noći na licu ostavljaju tragove. Koža lica se opusti, pojave se podočnjaci dajući izgled kroničnog umora koji se ne može popraviti niti zamaskirati ni najskupljim kremama i šminkama.
Mijenja se izgled i oblik dojki, često postaju obješene uzrokujući osim estetskog i funkcionalni problem koji se manifestira bolovima u vratnoj kralježnici i samim dojkama. Drugi je pak ekstrem  kada se dojke nakon trudnoće i dojenja smanje i smežuraju.
Česta je i pojava visećeg trbuha koji onemogućuje nošenje željene odjeće. No, mora li sve zaista biti tako?

Što je makover za mame?

Makeover za mame je skup kirurških i nekirurških postupaka kojima želimo majkama vratiti izgubljeno samopouzdanje u vlastitu ljepotu, osvježiti izgled i ponovo ih učiniti sretnima i poželjnima. Nekirurški zahvati se uglavnom obavljaju ambulantno, traju kratko, a vrijeme oporavka je minimalno. Tada se najčešće koriste preparati hijaluronske kiseline bilo za korekcije nazolabijalnih bora,  za oblikovanje/popunjavanje usana ili pak za korekciju podočnjaka.
Ukoliko nema kontraindikacija bore se mogu korigirati i Botox-om. Za potpun i estetski najbolji učinak preporuča se kombinacija navedenih postupaka.
Kirurški zahvati pak traže pomno planiranje operacije/operacija. Najčešći su zahvati na dojkama i trbuhu jer su mame najčešće nezadovoljne izgledom grudi i/ili trbuha. Već na prvoj konzultaciji definirati ćete izgled grudi ili trbuha koji želite postići kako bi vam dr. Labar mogao predložiti najučinkovitije i najsigurnije operativne zahvate uz pojašnjenje prednosti i nedostataka pojedinih zahvata kao i njihovih komplikacija kao bi bili informirani o svim detaljima planiranih operacija. Npr. za željeni izgled dojki ponekad je dovoljno učiniti samo podizanje dojki dok će u određenim slučajevima biti potrebno kombinirati taj zahvat s umetanjem silikonskih implantata. Isto tako ponekad je za savršen izgled trbuha potrebno kombinirati dva zahvata, liposukciju i abdominoplastiku.

Kada je pravo vrijeme za makover?

Poželjno je da od poroda prođe najmanje 6 mjeseci ili da je završeno dojenje. Također,svaki postupak na dojkama i trbuhu bilo bi poželjno raditi kada žena zna da više neće rađati kako bi se izbjeglo kasnije ponavljanje operacije u istoj regiji.
Nekirurški zahvati na licu preparatima hijaluronske kiseline ili Botox-om mogu se obaviti i ranije, čim je završeno dojenje.

Koliko će mi vremena trebati za oporavak?

Ovo je jedno od najčešćih pitanja s kojima se susrećem u razgovoru s pacijenticama.
Vrijeme oporavka najčešće ovisi o zahvatu kojem se pacijentica odluči podvrgnuti tj. da li će se istovremeno obaviti nekoliko zahvata (redukcija/podizanje dojki, liposukcija trbuha i /ili abdominoplastika) ili će se pacijentica odlučiti pojedinačno obaviti svaki od predloženih zahvata
Kod većine zahvata postoperacijski oporavak traje od 7-14 dana,naravno ukoliko se radi nekoliko zahvata istovremeno da će i proces oporavka biti nešto duži.
Ono što je potrebno  posebno naglasiti jest činjenica da se još nekoliko tjedana nakon same operacije ne smijete izlagati težim tjelesnim naporima i uz to morate izbjegavati podizanje ili nošenje dječice..

Već danas dogovorite konzultaciju s dr. Labarom i saznajte na koji ćete način najsigurnije vratiti “svoje tijelo”.

Kontaktirajte nas