Kiruško uklanjanje madeža i ostalih kožnih promjena

Klijenti s kožnim promjenama često dolaze plastičnom kirurgu s željom da se promjena na koži ukloni iako je bezopasna jer kada promjene na koži dosegnu određenu veličinu mogu uzrokovati nelagodu radi pritiska na određene strukture, bol ili narušeni izgled.Uklanjanje madeža se savjetuje ako dođe do ozljede madeža, te u slučajevima kada madež raste,mijenja boju, svrbi, nejasnih je rubova, krvari ili je veći od jednog centimetra. To su neki od parametara koji upozoravaju da se madež mijenja i da je potrebno obaviti liječnički pregled. Posebno treba obratiti pažnju na madež koji se na tijelu nalaze na istaknutim mjestima sklonim ozljedama kao što su pregibi na tijelu, mjesta na kojima odjevni predmeti vrše pritisak i slično.


U lokalnoj anesteziji te se promjene mogu kirurški odstraniti u cijelosti vrlo brzo, učinkovito i bezbolno, a korištenjem najfinijih i tankih kirurških konaca i preciznom kirurškom tehnikom ožiljak nakon samog zahvata gotovo da i neće biti vidljiv što je klijentima vrlo bitna činjenica. Posebno je to bitno kad se odstranjuju promjene na licu i vidljivim dijelovima tijela koje ukoliko se nestručno tretiraju od nekvalificirane osobe mogu bitno i trajno narušiti izgled.
Stoga je vrlo važno da zahvat izvodi kvalificirana osoba koja će prilikom uklanjanja promjene uzeti u obzir lokalizaciju kožne promjene, anatomske specifičnosti regije, debljinu kože, crtež kože, boju te uz izbor optimalne kirurške tehnike i najkvalitetnijeg materijala mogućnost stvaranja vidljivog ili hipetrofičnog ožiljaka svesti na minimum.
Svaka promjena, pa i ona koja ne izaziva sumnju šalje se na patohistološki pregled koji nam onda daje konačnu potvrdu kliničke dijagnoze.

Ukoliko se odlučite za uklanjanje kožne promjene u našoj Poliklinici cijena obuhvaća operaciju u lokalnoj anesteziji, postoperativne kontrole i previjanja te vađenje šavova.

Kontaktirajte nas